Berättelser om oss

Every Shipment Counts
Crew testimonial

Mats-Erik Skinnars, Transport. K Westerlund, kör för Ahola. Han transporterar stål och papper från Hangö i Finland till Sundsbruk i Sverige. Han lastar på nytt gods i Husum och återvänder med Wasaline. Mats-Erik upplever Wasaline och denna linje som bra, och använder sig av den ganska ofta. Den rådande situationen har inte påverkat körningarna nämnvärt, utan man kör ganska normalt, förutom att man tagit ännu mer hänsyn till hygien och använder till exempel plasthandskar.

Heiki Teder, Pekki Transport transporterar byggmaterial från Lempäälä till Lycksele. Wasalines rutt är bra och snabb, och maten ombord är väldigt god. Han väntar ivrigt på den nya färjan. Rutten körs ungefär varannan månad. Heiki är lite orolig över det rådande läget, då hela världen är upp och ner, men han har inte märkt av det nämnvärt i det egna arbetet.

Tage Forsman, Wiklund Transport, kör för Ekeri. Han transporterar nya trailers till Norge. Han har lastat på i Kållby, Finland och kör till Raufoss i Norge. Han säger att Wasalines rutt är perfekt då det i princip bara är att köra rakt igenom, och man kör i princip varje vecka.  Han har märkt av en minskad förfrågan, speciellt i underleveransen mellan olika firmor.

Riipulk Kalmer, Transport Savikko, transporterar metall från norra Finland till Norge och Sverige och kör rutten ca 5-6 gånger per år. Det är en bra och snabb rutt. Det som påverkat hans jobb mest, är att det blivit flera stopp i och med gränskontroller som tar tid, men att själva körningarna inte påverkats.

Jag heter Carl och jobbar som överstyrman på M/S Wasa Express. Som överstyrman har jag hand om säkerheten och underhållet ombord. Jag gör upp lastningsplanen för varje avgång och ansvarar för lastning av gods och fordon. Trycket på fraktdäck har stigit under den senaste tiden men jag gillar när det finns mycket att göra och här på Wasa Express är en dag aldrig den andra lik. Med världens bästa besättning som arbetskompisar är det svårt att inte gilla mitt jobb.

Mitt namn är Björn Knutar, jag jobbar som Fraktchef på Wasaline. Vasa fungerar som en av tre hamnar i Finland just nu när övriga hamnar stängts. För att upprätthålla godstrafiken mellan Finland och Sverige kör vi frakt med M/S Wasa Express, dagligen. Vi har en fraktkapacitet på 850m, motsvarande ungefär 40 långtradare. Under den senaste tiden har trycket på fraktdäcket ökat och vi har fått en del nya kunder som söker bra alternativ till sina vanliga rutter. I dagens läge jobbar vi för fullt med att fylla fraktdäcket så att trafiken över Kvarken kan löpa på utan avbrott. Jag är otroligt stolt över vår personal på fraktbokningen, incheckningen och ombord som gör sitt yttersta trots rådande utmaningar.