Mesikämmen i Ähtäri

Våra trivsamma och rymliga rum är perfekta för familjesemestern.

Våra trivsamma och rymliga rum är perfekta för familjesemestern. Alla rum har terrass, sjöutsikt, TV, radio, telefon, toalett och dusch. Det finns möjlighet till extra bäddar och resesängar för småbarn. I hotellet finns det också ett eget lekrum för barnen. Alla våra rum och restauranger är rökfria.

Hotellet är designat av arkitekterna Timo och Tuomo Suomalainen som är mest kända för Tempelplatsens kyrka i Helsingfors. Hotell Mesikämmens besökare stiger bokstavligen in i naturen, eftersom hotellet är insprängt i berggrunden.

I priset ingår frukost, morgonbad och inträde till Ähtäri Zoo. I Pandapaketet ingår det också inträde till det nya Pandahuset.

NYTT PANDAHUS OCH MYCKET ANNAT ATT UPPLEVA FÖR HELA FAMILJEN!

Ähtäri Zoo är Finlands första djurpark med djur i naturlig miljö och nu också den första djurparken i Norden som är ett hem för ett par jättepandor. Välkommen på en utflykt till naturens underbara värld för att uppleva glädje och göra upptäckter i naturen, mitt bland djuren!

Jättepandorna Hua Bao (med smeknamnet Pyry) och Jin BaoBao (Lumi) flyttade till Ähtäri i januari 2018 och har bott in sig snabbt. Pandahuset har fantastiska områden både inne och utomhus, var gästerna kan se dessa fängslande djur äta bambu, leka vid klätterställningar och poolen, eller bara vila och mysa i solen.

I Ähtäri Zoo trivs förutom besökarna även djuren som det finns cirka 60 olika arter av. Ähtäri Zoo är känd särskilt för sina björnar, men det finns även många andra spännande arter som lever på barrskogsbältet, såsom järv, varg, lodjur samt den extremt utrotningshotade snöleoparden och de söta röda pandorna.

Parkens unika naturstig går mitt i den vackra naturen. Stigen tar dig också till Zoo Farmen, där du får möta och lära känna boskapsdjur och testa den gamla livstilen i sann lantbruksmiljö från början av 1900-talet.

 

Ähtäri Zoo – där naturen möter dig

Snowpanda House

Hem av dom nordliga pandorna, Snowpanda House har ett besökarområde för beskådning av pandorna, en souvenirbutik, Deli & Café och en stor sommarterass. Besökarna kommer nära pandorna tack vare stora fönstrar, öppna utrymmen och den gångbro som går runt utomhusområdet.

Ähtäri Zoo djurparksstig

Parkens djur hittar du längs den 3 km långa skogsstigen som går i lätt terräng. Längs stigen finns det infotavlor om djur och natur samt vilo och grillplatser. Stigen går också förbi Kaakkolammi café som har öppet sommartid.

Ähtäri Zoo djurfarm 

Djurfarmen ger besökare möjligheten att träffa och klappa djur som ullegrisar, kossor, får och geter. Man får lära sig hur man tar hand om dessa djur och prova på traditionella arbetsuppgifter i gårdsmiljö. I gårdsbutiken kan man köpa souvenirer eller vila en stund med en härlig kopp kaffe.

Bredvid Ähtäri Zoo finns hotell Mesikämmen, ett högklassigt hotell med eget spa. Hotell Mesikämmen är naturens eget hotell – bara ett stenkast från djurparken.

Ähtäri Zoo Camping är en trivsam campingplats vid en vacker sjö alldeles intill ingången till djurparken. På campingområdet kan man bo i Ilves-, Karhu- och Ahma-campingstugor, som namngivits efter finska djur. Det finns också Hirvi stugor som är tillgängliga året runt.

Flowpark i Ähtäri Zoo är en ekologisk äventyrspark, där man kan testa vad man klarar av. En äventyrsbana har byggts upp i levande träd utan att skada dem. Flowpark är avsedd för äventyrslystna personer i alla åldrar från och med sju år.

  • Björnpaket till Ähtäri Zoo och hotell Mesikämmen
  • 3.370 kr
  • Prisexempel: 2 vuxna + 1 barn, båtresa tur och retur, 1 natt på hotell Mesikämmen och entré till Ähtäri djurpark
  • {{content-3}}
  • {{content-5}}
  • Pandapaket till Ähtäri Zoo och hotell Mesikämmen
  • 3.830 kr
  • Prisexempel: 2 vuxna + 1 barn, båtresa tur och retur, 1 natt på hotell Mesikämmen, entré till Ähtäri djurpark och Pandahuset
  • {{content-9}}

Det händer ombord

Wasaline bar

13-15.12 Kryssning med Wasa Express

Hazze Wazeen

20-22.12 Julen är snart här!

Markus Pätsi
Duo 20´ cent

26-28.12 Mellandagskryssning med Wasa Express.

Lasse Känsäkangas & Duo 20 cent
River E

31.12 Nyårskryssning ombord på Wasa Express!

River E & DJ Duffe
Taika-Pasi

5.1 Taika-Pasi kryssning

Taika-Pasi
Alan Parry
Wasa Express - Sljodfestival

26.1 Slöjdfestivalen till havs

Alan Parry
Dennis Ronngard

31.1-2.2 Vinter ombord på Wasa Express!

Dennis Rönngård

BOKNING

Öppethållningstider »

Finland 0207 716 810
Sverige 090 185 200

Gruppbokning
Finland 020 771 6813
Sverige 090 185205
group@wasaline.com

Fraktbokning
Finland 020 7716 812
Sverige 090 185 210
cargo@wasaline.com

Maila oss:
info@wasaline.com

FÖR INSPIRATION OCH ERBJUDANDEN

SOCIALA MEDIER
TAGGA DIN RESA #WASALINE