Juli slog många rekord hos Wasaline

 M/S Wasa Express fortsätter hämta rekord till Wasaline. Både i passagerar- och fraktsegmentet har beläggningen varit fantastisk och flera avgångar har varit helt fullbokade. 

Strategin med betydligt flera avgångar under perioden 27.6 – 11.8 har visat sig vara en succé. Under juli månad har Wasaline kört 97 avgångar vilket är en ökning med mera än 30% jämfört med 2013 då Wasaline började trafikera. Torsdagar, fredagar och lördagar har det varit två avgångar från respektive hamn. För passagerare som börjar resan i Vasa har det betytt att man kunnat välja på kryssning med vändande båt eller möjligheten att spendera upp till åtta timmar i Umeå och ta kvällsfärjan tillbaka till Vasa. 

Passagerarmängden blev totalt 46 073 för juli månad vilket är en ökning med nästan 2000 passagerare jämfört med rekordet på 44 157 som sattes i juli 2018. 

(2013 var passagerarantalet 35 403). 

Antal passagerarfordon som korsat Kvarken i juli landade på 11 870 vilket är en markant ökning från tidigare år. Bokade husbilar och -vagnar har ökat i både antal enheter och metrar även denna sommar, för juli månad en ökning med över 30%. Frakten har trots semestertider hållits på en jämn, hög nivå och ökat med 4% jämfört med 2018. 

Paketreseförsäljningen har ökat främst från svenska sidan. Badet Tropiclandia och nöjesparken Power Park har hjälpt till att locka främst barnfamiljer på kryssning och semester. Djurparken Ähtäri har också ökat stadigt i populäritet. Ökningen på nästan 20% är ett tacksamt bevis på att marknadsföringen i Sverige ger resultat och djungeltrumman från nöjda resenärer fungerar. 

Försäljningen ombord har nått nya höjder under juli månad. 

Som ett slutresultat på tidigare nämnda rekord har den totala omsättningen ökat med 7,1% jämfört med juli 2018 som var all time high tidigare. 

Trots en snabbare och mer passagerarvänlig tidtabell har Wasaline lyckats hålla bränsleförbrukningen per resa på lägre nivå än fjolåret, tack vare kontinuerlig optimering av driften. 

 

“Ett enanstående arbete av hela organisationen igen, alla har ställt upp till 100% med bra service och en positiv attitud. Passagerarfeedbacken har varit extra positiv med lovord över terminaltjänstemän och vår besättning i år. Vårt nya matkoncept med lokal anknytning har varit en succé. Jag är en otroligt stolt VD och det är ett drömjobb att driva ett rederi som Wasaline och att få arbeta med en så otroligt lojal och fantastisk organisation” 

Tilläggsuppgifter 

VD Peter Ståhlberg 

+358 40 5592353 

& 

Business Development manager 

Jennie Hinz 

+358 50 4442872 

NLC Ferry Ab Oy, med marknadsföringsnamnet Wasaline, är ett rederi som transporterar passagerare och gods över Kvarken dagligen med fartyget M/S Wasa Express. Vi har tre olika restauranger ombord, en bar, en butik och hytter. I vår konferensavdelning erbjuder vi möjligheten till inspirerande möten. Som första rederi i norden kan vi erbjuda våra passagerare en snabb och fungerande Wi-Fi uppkoppling under hela resan. Wasaline-ett litet rederi med stort hjärta.