Kryssningar över Kvarken återtas från Vasa

Kryssningar och paketresor går åter att boka på Wasaline. Dagskryssare kan stanna ombord på färjan under hamntid ifall man inte vill fara iland. Svenska turister måste tyvärr ännu vänta med att komma över till Finland tills restriktionerna lättar.

Fr.o.m. 1. Juli återupptar vi möjligheten att njuta av en dag till sjöss. Man kan välja med att boka en kryssning som bara vänder i Umeå på onsdagar och söndagar. Torsdag-lördag är färjan i Umeå på eftermiddagarna. Då kan man antingen fara iland eller stanna ombord.

”Under våren har vi främst kört frakt, och nu känns det fint att vi kan återta kryssningstrafiken, åtminstone från Finland. Nytt är att man kan stanna ombord i Umeå, om man vill, eller som förr, gå iland”, säger Peter Ståhlberg, VD för Wasaline.

”Vi har kontinuerligt uppdaterat våra rutiner och upprätthåller den högsta standard på hygien som krävs. Vi har även tagit i bruk samtliga rekommendationer, som bland annat EU Healthy Gateways rekommenderar och rederiet har kontinuerligt arbetat med förebyggande åtgärder med en mycket engagerad personal. Vid vår senaste fartygsinspektion som gjordes den 2 juni enligt hälsoskyddslagen och utfördes av Vasa Stads miljöavdelning konstaterades att Wasa Express uppfyller samtliga nationella och internationella krav till fullo. Våra resenärers och medarbetares säkerhet är alltid rederiets högsta prioritet”, säger Peter Ståhlberg.

”Passagerarmängden är begränsad till halva kapaciteten. Nu är det dags att försiktigt gå vidare. Välkomna ombord!”, fortsätter Peter Ståhlberg.

Mer information finns på Wasalines hemsida där aktuell information kontinuerligt uppdateras.

Mer information om EU Healthy GateWays (https://www.healthygateways.eu/Portals/0/plcdocs/EU_HEALTHY_GATEWAYS_COVID-19_TRAVEL_SECTOR.pdf?ver=2020-05-16-081554-080)

Wasaline, som ägs av Kvarken Link Oy, är världens nordligaste rederi, som dagligen transporterar passagerare och gods mellan Vasa, Finland och Umeå i Sverige. I april 2021 levereras Wasalines nya färja, som byggs på skeppsvarvet Rauma Marine Constructions, Finland.

Mer information: www.wasaline.com. Mer information om den nya färjan: www.kvarkenlink.com

För mer information:

Peter Ståhlberg, VD, Wasaline e-mail: [email protected] tel: +358 40 559 2353