Kvarken Link säljer M/S Wasa Express till UME Shipping

Den 16 december 2020 ingick det finsk/svenska fartygsägaren Kvarken Link i Vasa ett avtal med UME Shipping LLC i Förenade Arabemiraten om att sälja M/S Wasa Express på privata villkor. Kvarken Link bygger för närvarande M/S Aurora Botnia som ersätter Wasa Express i maj 2021. M/S Wasa Express kommer att levereras till UME Shipping direkt efter att den nya färjan Aurora Botnia har tagits i bruk på rutten mellan Vasa i Finland och Umeå i Sverige. Wasa Express kommer att börja trafikera i UME Shippings regi på Röda havet.

”Vi är mycket nöjda med att vi lyckades ingå ett avtal med UME Shipping som har ett gott rykte över att underhålla och driva sina fartyg. De har satt en ny standard för färjedrift i Röda havet. Vi tror att UME Shipping delar våra värderingar i hur fartyg ska drivas och underhållas. Det är en viktig milstolpe att nå denna överenskommelse redan nu, vilket gör att vi kan fokusera på driften av det befintliga fartyget, samt på nybyggnadsprojektet. ” säger kapten Peter Ståhlberg, VD för Wasaline.

”Med vårt senaste förvärv, Wasa Express, blir vi den första operatören med en batterihybridfärja i Röda havet. Förutom batterisystemet är fartyget utrustat med de senaste optimeringsutrustningarna på marknaden, vilket effektivt minskar koldioxidavtrycket. Fartyget har underhållits på högsta nivå och erbjuder högsta passagerarkomfort. Vi ser fram emot att ta över Wasa Express och att fortsätta det fina samarbetet med Kvarken Link ”, säger Mohamed Badawy, styrelseordförande och ägare av UME Shipping.

 

M/S WASA EXPRESS

IMO 8000226

Byggd 1981 av OY Wärtsilä AB, Helsingfors, Finland.

Måtten
Längd                                                      140,8 m
Bredd                                                      24,50 m
Dödviktton                                           2,501 tons
Brutto tonnage                                  17,053
Nettotonnage                                     5195

Passagerar- och besättningskapacitet

Passagerare: 915 Besättning: 65

 

 

 

Wasaline, som ägs av Kvarken Link Oy, är världens nordligaste rederi, som dagligen transporterar passagerare och gods mellan Vasa, Finland och Umeå i Sverige. I april 2021 levereras Wasalines nya färja, som byggs på skeppsvarvet Rauma Marine Constructions, Finland.

Mer information: www.wasaline.com.

United Marine Egypt s.a.e (UME) är ett mycket proaktivt och dynamiskt företag som är involverat i affärsutveckling för skeppshantering, chartering och mäklare med professionalism, kompetens och service.  https://www.umegypt.com/

För mera information:

Peter Ståhlberg, VD, Wasaline  e-mail: [email protected], phone: +358 40 5592353

UME Shipping, www.umegypt.com