År 2018 Q2 gick bättre än väntat – Wasaline gjorde alla tiders passagerarrekord, även juli ser lovande ut

NLC FERRY AB OY PRESSINFO – LEHDISTÖINFO 12-18

År 2018 Q2 gick bättre än väntat – Wasaline gjorde alla tiders passagerarrekord, även juli ser lovande ut

NLC Ferry Ab Oy, med marknadsföringsnamnet Wasaline har nått nytt passagerarrekord i juni. Rederiet har under juni-månad transporterat sammanlagt 23 293 passagerare jämfört med fjolårets 21 247 passagerare. Under årets två första kvartal (januari-juni) har Wasaline transporterat 90 859 passagerare, en ökning med 11,6% jämfört med tidigare rekordår. Men även rekordantal personbilar har transporterats i juni (totalt 5 562 enheter), 13,8% fler än i juni 2017. Bilarnas andel ökade under perioden januari-juni med +12,0% (totalt 18 451 enheter). Även frakttrafiken har piggnat till i år, från årets början har frakten ökat med +2,2% (8 319 enheter)

Under årets två första kvartal har Wasaline lyckats öka sina marknadsandelar på den svenska marknaden. Det är även anmärkningsvärt att andelen svenska resenärer ökat, ökningen syns tydligt i antalet personbilar som rest från Sverige till Finland. I och med det här har även hotellnätterna i Vasa, bokade via Wasaline, ökat med 32,7% jämfört med fjolåret. I Umeå har hotellövernattningarna bokade via Wasaline minskat en aning, totalt -6,5%.

”Jag är glad, att vi har inlett sommarsäsongen med en ny rekordmånad i Kvarkentrafiken och ökat omsättningen på alla segment sammanlagt 2,5% jämfört med fjolåret”, säger Wasalines VD Peter Ståhlberg. Även juli ser mycket lovande ut, vi jobbar hårt för att nå vår målsättning i juli, fortsätter Ståhlberg.

Tilläggsuppgifter

VD Peter Ståhlberg

+358 40 5592353

NLC Ferry Ab Oy, med marknadsföringsnamnet Wasaline, är ett rederi som transporterar passagerare och gods över Kvarken dagligen med fartyget M/S Wasa Express. Vi har tre olika restauranger ombord, en bar, en butik och hytter. I vår konferensavdelning erbjuder vi möjligheten till inspirerande möten. Som första rederi i norden kan vi erbjuda våra passagerare en snabb och fungerande Wi-Fi uppkoppling under hela resan, som tar 4,5 timmar. Wasaline-ett litet rederi med stort hjärta.