Fortsatt tillväxt i kvarkentrafiken – bästa q1 på alla segment!

NLC FERRY AB OY PRESSINFO – LEHDISTÖINFO 08-18

Pressinfo Lehdistöinfo 008-18 

FORTSATT TILLVÄXT I KVARKENTRAFIKEN – BÄSTA Q1 PÅ ALLA SEGMENT!

Wasaline fortsätter att växa med nya rekordvolymer för årets första kvartal samt ökar sina marknadsandelar i trafiken mellan Sverige och Finland.

På passagerarsidan hade vi en ökning mot fjolårets rekordkvartal med 13,6% och sedan trafikstarten 2013 har ökningen av passagerare varit hela 71,5% under årets tre första månader.

Frakten hade nya rekordvolymer med en ökning på 452 enheter (+12,5%), och transporterade 11 390 meter mer frakt, (+18,0%) och i ton ökade frakten med 7%.

Hotellbokningarna via Wasaline ökade också med 33,1% i Vasa och 12,3% i Umeå.

”Det är glädjande att se att vår nya webbokning på frakten som lanserades i början på året har emottagits bra och är en av orsakerna att vi fortsätter vår positiva ökning på frakten. Konceptet med god mat och service som vi är kända för här i Kvarken fortsätter. Vi har lanserat en ny skärgårdsmeny i samarbete med den Åländska mästerkocken Michael Björklund, så vi förväntar oss nya rekord i fortsättningen också”- säger Wasalines VD Peter Ståhlberg

Tilläggsuppgifter

VD Peter Ståhlberg

+358 40 5592353

NLC Ferry Ab Oy, med marknadsföringsnamnet Wasaline, är ett rederi som transporterar passagerare och gods över Kvarken dagligen med fartyget M/S Wasa Express. Vi har tre olika restauranger ombord, en bar, en butik och hytter. I vår konferensavdelning erbjuder vi möjligheten till inspirerande möten. Som första rederi i Norden kan vi erbjuda våra passagerare en snabb och fungerande Wi-Fi uppkoppling under hela resan, som tar 4,5 timmar. Wasaline-ett litet rederi med stort hjärta.