Rekordsommar för Wasaline – vi går mot höstens nya kryssningar

NLC FERRY AB OY PRESSINFO – LEHDISTÖTIEDOTEPRESS RELEASE 16-18

REKORDSOMMAR FÖR WASALINE – VI GÅR MOT HÖSTENS NYA KRYSSNINGAR

Efter sommaren med rekord på samtliga segment går vi mot en händelserik höst som startar med pensionärskryssningen fredagen den 21 september med specialtidtabell. Fartyget avgår normalt 09:00 från Vasa, avgången från Umeå sker redan 14:30 med en tidig ankomst till Vasa klockan 20:00.

Sommaren fortsatte även i år med nya rekord både på passagerare och personfordon. I juni-aug ökade passagerartrafiken med 4,4% och fordon med 4,7%. Jan-Augusti siffrorna visar en tillväxt på alla segment; 7,6% ökning på passagerare, +6,9% på fordon och 1,5% mer på frakt. Även höstens bokningsläge ser lovande ut.

I Vasa har hotellnätterna via Wasaline ökat med 25,6% och det är första året i rederiets historia som det bokats mer hotellövernattningar till Vasa än till Umeå.

Tilläggsuppgifter

VD Peter Ståhlberg

+358 40 5592353

NLC Ferry Ab Oy, med marknadsföringsnamnet Wasaline, är ett rederi som transporterar passagerare och gods över Kvarken dagligen med fartyget M/S Wasa Express. Vi har tre olika restauranger ombord, en bar, en butik och hytter. I vår konferensavdelning erbjuder vi möjligheten till inspirerande möten. Som första rederi i Östersjön kan vi erbjuda våra passagerare en snabb och fungerande Wi-Fi uppkoppling under hela resan, som tar 4,5 timmar. Wasaline-ett litet rederi med stort hjärta.