Wasaline förnyar tidtabellen 2019

NLC FERRY AB OY PRESSINFO – LEHDISTÖINFO 15-18

WASALINE FÖRNYAR TIDTABELLEN 2019

Wasaline har haft en mycket positiv början på året. Man kan se att det skett en kontinuerlig ökning av resenärer överlag, men speciellt de svenska resenärernas andel har ökat i jämförelse med tidigare år.

För att kunna öka volymerna och resealternativen under kommande år kommer Wasaline att öka antalet avgångar under 2019. Tidtabellsförändringen gäller Q2 med början i maj.

M/s Wasa Express kommer att köra dubbla turer över Kvarken fr.o.m. den 3.5 – 10.8.2019 på fredagar. Under juni, juli och första halvan av augusti sker även samma tidtabellsförändring på torsdagar och lördagar. Resans tid under dessa turer förkortas med en timme till 3,5 timmar, för att undvika en alltför sen ankomst till Vasa.

Färjan avgår från Vasa kl. 8:00 med ankomst till Umeå kl. 10:30. Den andra avgången från Vasa är kl. 16:30 med ankomst till Umeå kl. 19:00. Från Umeå avgår färjan kl. 11:15 med ankomst till Vasa kl. 15:45. Sista avgången från Umeå är kl. 19:30 med ankomst till Vasa

kl. 0:00 lokaltid.

”Vi ser att den här tidtabellsförändringen kommer att gynna hotellövernattare i både Vasa och Umeå och även ge oss möjlighet att utveckla nya produkter för båda marknaderna” säger Wasalines VD Peter Ståhlberg. I sommar körde Wasaline sin miljonte passagerare över Kvarken sedan starten 2013. För att kunna öka volymerna bör vi kontinuerligt utveckla våra tjänster och utvärdera vad som är lönsamt. Den här tidtabellsjusteringen är ett steg i ledet, säger Ståhlberg.

Tilläggsuppgifter

VD Peter Ståhlberg

+358 40 5592353

NLC Ferry Ab Oy, med marknadsföringsnamnet Wasaline, är ett rederi som transporterar passagerare och gods över Kvarken dagligen med fartyget M/S Wasa Express. Vi har tre olika restauranger ombord, en bar, en butik och hytter. I vår konferensavdelning erbjuder vi möjligheten till inspirerande möten. Som första rederi i norden kan vi erbjuda våra passagerare en snabb och fungerande Wi-Fi uppkoppling under hela resan, som tar 4,5 timmar. Wasaline-ett litet rederi med stort hjärta.