Wasaline har lanserat en mobilapplikation – för ett smidigare resande

 Wasaline har lanserat en mobilapplikation för att göra resandet smidigare. Mobilapplikationen är utvecklad tillsammans med Carus, som även levererat bokningssystemet och webbokningen till Wasaline. Under utvecklingsprocessen har webbokningen uppdaterats till Carus Standard Web för att göra webbokningen mer användarvänlig. 

Finländska Carus är världsledande på system för bokning, incheckning, boarding och ombordförsäljning för färjebranschen. De har tagit fram en standardplattform för appar anpassade till färjebranschen som radikalt minskar tiden för ett rederi att ta fram en högkvalitativ app. 

Vi har lagt ned mycket tid på att utveckla en app-plattform som gör det möjligt för våra kunder att enkelt introducera en professionell app för sin verksamhet. Vi är glada för att Wasaline valt vår app och är stolta över slutresultatet” säger Carus VD Anders Rundberg. 

Med Wasalines nya mobilapplikation är det lätt att boka nya resor, hantera befintliga bokningar, checka in och boarda smidigt utan att gå via incheckningsluckan. Passagerarna kan även hålla koll på kryssningsprogrammet ombord, boka hytt och måltider, kolla tidtabeller samt bekanta sig med frågor och svar. Wasalines stamkunder kan efter nedladdning, logga in med sina befintliga användarkoder. 

Vi jobbar fortlöpande med att utveckla och förbättra servicen för våra passagerare. Wasaline har under en längre tid jobbat med att utveckla och automatisera incheckningsprocessen för att göra den så smidig som möjligt”, säger Johanna Långskog, som ansvarar för Wasalines marknadsföring. Terminalerna i Umeå och Vasa har utrustats med två respektive en passagerargate som ett led i en större utvecklingsprocess. Incheckningen och boardingen sker nu utan extra köande till incheckningsluckan. 

 

Biljetten kan antingen bokas via den nya applikationen, på Wasalines webbsida eller via telefonbokningen. När biljetten är bokad och betald skickas en bekräftelse till passagerarens e-postadress. 

Varje gate är utrustad med en kodläsare vid vilken passageraren checkar in genom att skanna den QR-kod man erhållit vid bokning och som innehåller all information. Mobilapplikationen gör bokningsprocessen och resandet smidigt. 

Wasalines nya mobilapplikation

 

 

Wasaline i korthet: 

NLC Ferry Ab Oy, med marknadsföringsnamnet Wasaline, är ett rederi som transporterar passagerare och gods över Kvarken dagligen med fartyget M/S Wasa Express. Vi har tre olika restauranger ombord, en bar, en butik och hytter. I vår konferensavdelning erbjuder vi möjligheten till inspirerande möten. Som första rederi i norden kan vi erbjuda våra passagerare en snabb och fungerande Wi-Fi uppkoppling under hela resan, som tar 4,5 timmar. Wasaline-ett litet rederi med stort hjärta. 

För tilläggsuppgifter kontakta: 

Johanna Långskog
Head of Marketing
+358 505597769
Johanna.langskog@wasaline.com