Wasaline lanserar som första rederi på Östersjön höghastighets bredband

NLC FERRY AB OY
PRESSRELEASE – LEHDISTÖTIEDOTE 12/17

Wasaline är först i Östersjön med att kunna erbjuda resenärer en snabb och stabil internetuppkoppling under hela resan mellan Vasa och Umeå. För första gången kan nu passagerare surfa, använda sociala medier samt streamingtjänster precis som hemma.
Wasaline har länge arbetat med olika typer av lösningar för att utveckla internet ombord på fartyget Wasa Express. Tillsammans med Aecorlinks innovativa bredbandsteknik till sjöss kan rederiet nu lansera en unik lösning som ger möjlighet att erbjuda höghastighetsbredband ombord med samma höghastighets uppkoppling som iland, något som inte tidigare varit möjligt på fartyg.

Företag som ordnar konferens ombord har nu en unik möjlighet att kommunicera med omvärlden genom t ex Skype och andra streamingtjänster eller ringa över internet. Tillgång på höghastighetsbredband ombord ger ett stort mervärde på sjöresan och stöder den viktiga transportlänken mellan Vasa och Umeå, och gör det möjligt att arbeta ombord med samma uppkoppling som på kontoret.

”För resenärer idag är internet med en snabb uppkoppling en självklarhet och tidigare har det inte varit möjligt att ha höghastighetsbredband på fartyg samt att ha möjlighet att utnyttja streamingtjänster. Det är fantastiskt att rederiet idag kan lansera denna unika lösning, med en så avancerad mikrovågsteknik som levererats av Aecorlink. Även det faktum att Wasaline är det rederi som skriver historia med att vara det första rederiet i Östersjön som testat systemet och tagit det i bruk gör detta till en dag som är viktigt för rederiet och regionen. Wasaline strävar till att vara i fronten med att utveckla innovativa lösningar och detta är en viktig del med tanke på framtiden”

Tilläggsuppgifter
Peter Ståhlberg +358 40 5592353
Wasaline

Robert Hahman Tel. +46 (0) 720 170 250
Aecorlink

www.wasaline.com
www.aecorlink.com

En kort introduktionsvideo finns på https://youtu.be/mTmgPHeH3sw