WASALINE TAR NYTT MILJÖINITIATIV

 WASALINE TAR NYTT MILJÖINITIATIV 

Wasaline har implementerat ett helt nytt miljöprogram på alla avdelningar i hela företaget. I tillägg till den gröna omställningen på den tekniska sidan som startade 2013 kommer nu kunder markant märka av denna positiva skillnad även ombord. 

Som den nordligaste färjeförbindelsen med drift året runt längs Unescos världsarv i Kvarken känner Wasaline ett stort ansvar för att hålla vattnet, med dess unika artrikedom, rent för kommande generationer. Nu tar Wasaline ett krafttag mot den mängd plast och mikroplaster som återfinns i miljön och som utgör ett globalt problem, genom visionen att successivt avveckla engångsplast ombord. Detta är en fortlöpande process där Wasaline redan gjort konkreta förändringar. 

Den 1:a mars 2019 implementerades ett helt nytt miljöprogram på alla Wasalines avdelningar. Den gröna omställningen startade redan 2013 med åtgärder för minskad bränsleförbrukning och effektiviserad energiförbrukning och nu kommer passagerare även att uppleva förändringen i restaurangen och butiken så väl som i allmänna utrymmen. 

Alla plast-och engångsförpackningar har avskaffats och ersatts med produkter gjorda av biologiskt nedbrytbart bagasse (ett fibermaterial som bildas som restprodukt vid utvinning av socker ur sockerrör) och palmblad, vilket gör att passageraren nu kan avnjuta sin drink utan att oroa sig över plastsugrörets miljöpåverkan. Engångsprodukter ersätts med miljövänliga alternativ, till exempel serverar caféet nu de flesta kakor och smörgåsar på porslinstallrikar eller i lådor gjorda av bagasse. Likväl kan du i butiken välja att köpa en tygpåse eller papperspåse i stället för en plastpåse, och plastglas i hytterna ersätts av glas tillverkat av bagasse. 

Wasalines miljötänk slutar inte där utan återspeglas även i produkterna som erbjuds ombord. Till exempel granskas kosmetikprodukternas innehållsförteckning för att säkerställa att kunder erbjuds produkter utan mikroplaster. Både i butiken och i restaurangerna satsar man på närproducerad mat och produkter, samt har höjda krav på leverantörer för att gynna miljön likväl som passagerarna. Åtgärder har vidtagits för att underlätta sopsorteringen för passagerare ombord, där man nu själv kan sortera avfall efter brännbart, metall och plast. Dessutom har alla hygienprodukter bytts ut mot miljövänligare alternativ. 

Detta miljöinitiativ är en del i Wasalines strävan att vara en förebild med hållbart fokus samt en stolthet för hela regionen. 

 

Tilläggsuppgifter ges av 

Jarkko Rinne 

Befälhavare 

+358 40 5556240 

NLC Ferry Ab Oy, med marknadsföringsnamnet Wasaline, är ett rederi som transporterar passagerare och gods över Kvarken dagligen med fartyget M/S Wasa Express. Vi har tre olika restauranger ombord, en bar, en butik och hytter. I vår konferensavdelning erbjuder vi möjligheten till inspirerande möten. Som första rederi i norden kan vi erbjuda våra passagerare en snabb och fungerande Wi-Fi uppkoppling under hela resan, som tar 4,5 timmar. Wasaline-ett litet rederi med stort hjärta.