Internationell atmosfär i Åre

Åre bjuder på den unika kombinationen skidåkning och nöje i norra Europas mysigaste och trendigaste fjällby. Här återfinns en internationell atmosfär med många utländska besökare.

Redan på långt håll tornar Åreskutan upp sig mot himlen, välkända pister som synts i otaliga världscuptävlingar, de majestätiska pelarna till kabinbanan och alltihop inramat av de spetsiga Sylarna och Renfjället på avstånd.

Åre by andas storstad i miniatyr. Den äventyrlige får sitt lystmäte med oändliga topptursmöjligheter och utmanande offpist bara ett stenkast från pisterna. För den som söker lugnet finns mil efter mil med turleder, kilometerlånga böljande pister och ombonade backrestauranger som passar perfekt för en långlunch.
Besöker du Åre under vinterns mörka månader kan du njuta av kvällsåkning med belysning i världscupklass och med lite tur ett magiskt norrsken som bonus.

Knappt en mil väster om Åre by ligger Duved. Här är tempot lite lugnare och skidbackarna är perfekta för långa härliga carvingåk. Duveds liftsystem sitter ihop med Tegefjäll och tillsammans erbjuder Duved/Tegefjäll varierad skidåkning i breda gröna, blåa och röda pister med en fallhöjd som passar de flesta.

En halvmil innan Åre by ligger Åre Björnen. Åre Björnen och resten av Åres skidsystem sitter ihop vilket öppnar för enorma variationer i skidåkningen. I Björnen är familjeprägeln tydlig och tyngdpunkten ligger på nybörjar- och barnbackar.

Boka resa

Wasaline kan i samarbete med SkiStar nu erbjuda förmånligt boende och Ski pass i Åre. Boka ditt boende enkelt via länkarna här under och boka ditt bilpaket med Wasaline här »

Sök boende

Köp skidpass