Hemavan Tärnaby

Hemavan Tärnaby är norra Sveriges största skidort och erbjuder enastående skidåkning för både familjer och kompisgäng i fantastisk fjällmiljö.

Hemavan och Tärnaby är två orter i svenska Lappland som bjuder på skidåkning för alla nivåer. Mellan Hemavan och Tärnaby är det 18 kilometer och man tar sig enklast med egen bil eller taxi. Hemavans skidområde har totalt 9 liftar varav en gondol/telemix, 27 nedfarter, 3 barnområden, 2 snowparks och en Skicross-Arena. I Hemavan finns även friåkningsparadiset Kobåset som av många anses som Sveriges bästa friåkningsområde. I Tärnaby finns 5 liftar och 13 nedfarter däribland 2 barnbackar och kändisarna Ingemarbacken, Ringbranten och Anjabacken.

Hemavan valdes till årets skidanläggning 2018 av slao (Svenska skidanläggningars organisation)– nu satsas det vidare.

Efter en dag med utomhusaktiviteter finns i båda byarna restauranger i alla prisklasser att tillgå. Där hittar du allt från burgare till nytänkande, hälsosamma rätter och mysiga fikaställen. Eller vad sägs om en fin 3-rätters middag på Björk topprestaurang där du, om du har tur, äter med virvlande norrsken som kvällsunderhållning.

Du som hellre åker längdskidor har en cirka sex månader lång skidsäsong framför dig på bara natursnö där du kan välja mellan spår på kalfjället eller i fjällskog.

Resa hit:

Wasaline erbjuder dagliga överfarter över Bottenviken med Wasa Express. Rutten Vasa – Umeå erbjuder en genväg över Bottenviken som sparar många mil i bil. Med bil eller buss åker du E12 från Umeå längs med ”Blå vägen”, en av Skandinaviens absolut vackraste sträckor. Den går ifrån Umeå, längs med vackra Umeälven till Hemavan Tärnaby.