Lediga jobb

NLC Ferry Ab Oy, med marknadsföringsnamnet Wasaline, är ett rederi som sköter den dagliga trafiken mellan städerna Vasa och Umeå med M/S Wasa Express. Verksamheten inleddes i början av 2013. Wasaline sköter såväl gods-, kryssnings- som konferenstrafik. På färjan finns moderna konferensutrymmen, A la Carte restaurang, café, skärgårdsbord, bar och butik. Hytter finns också till förfogande.

Resan tar 4, 5 timmar. Tilläggsinformation: wasaline.com

5.9.2017 REPARATÖR

NLC Ferry AbOy lediganslår en (1) ordinarie plats som reparatör ombord på passagerarfartyget m/s Wasa Express. Huvudsakliga uppgifter är inredning, säkerhetsutrustning och vvs.

Av den sökande förutsätter vi ansvarsfull attityd till arbetsuppgifter samt god samarbetsförmåga. Vi söker i förstahand person som har gått maskinmansutbildning (STCW A-III/5) (maskinreparatörs utbildning).

Språkkrav: Goda kunskaper i finska (arbetsspråket ombord) och svenska. Engelska kunskaper räknas som merit.

Behörighetskrav:

 • Reparatörsbehörighet (STCW III/5)
 • Grundläggande säkerhetsutbildning (STCW A-VI/1)
 • Specialutbildning i sjöfartsskydd (STCW A-VI/6.2)

Som merit räknas:

 • Specialbehörighet att handha räddningsfarkoster och beredskapsbåtar (STCW A-VI/2.1
 • Specialbehörighet att handha snabbgående beredskapsbåtar (STCW A-VI/2.2)

Frågor om tjänsten besvaras av tekniska chefen Jonas Teir, jonas.teir@wasaline.com
Registrera din ansökan på vår hemsida www.wasaline.com innan 30.9.2017 om du är intresserad av att jobba hos oss.
NLC Ferry Ab Oy, med marknadsföringsnamnet Wasaline, är ett rederi som trafikerar dagligen mellan Vasa och Umeå med M/S Wasa Express. Verksamheten inleddes i början av 2013. Wasaline sköter såväl gods-, kryssnings- som konferenstrafik. På färjan finns moderna konferensutrymmen, café, skärgårdsbord, A la Carte, bar och butik. Hytter finns också till förfogande och resan tar 4,5 timmar.

22.8.2017 Söker du extraknäck – Wasaline erbjuder spännande landbaserat jobb i Holmsund.

Är du vår nya kollega i ett glatt team i Sveriges nordligaste snabbväxande rederi?

Wasaline lovar våra kunder överraskande upplevelser, en utomordentlig och trevlig kundupplevelse samt valuta för pengarna. Personerna vi söker till vårt terminalteam är glada och har en energisk och positiv inställning till kundbetjäning. Du är utåtriktad, samarbetsvillig, energisk och serviceinriktad. Du är flexibel och kommer bra överens med människor i olika åldersgrupper

Oberoende vilken arbetsuppgift du har inom organisationen så har du som en del i terminalteamet den första kontakten med kunden och därmed är du den viktigaste länken i kundbetjäningskedjan. Du är expert på våra produkter och tjänster och Wasalines ansikte utåt. Vi uppskattar din passionerade inställning till kundbetjäning.

Wasaline erbjuder en trivsam arbetsgemenskap i ett snabbt växande rederi. Vi söker nu personal till ett antal befattningar i vår passagerarterminal i Holmsund.

Terminaltjänstemän

Som terminaltjänsteman jobbar du med in-checkning av passagerare och fordon, telefonbokning, förtöjning av fartyget samt sköter övriga uppgifter i terminalen. Du fungerar även som stöd till försäljningen samt representerar vid behov Wasaline på mässor och event. Arbetet är deltidsarbete på timbasis, vilket innebär jobb tidiga morgnar, mitt på dagen, sena kvällar samt helger enligt lagt schema.

Vi erbjuder ett bra och flexibelt extraknäck för studerande eller som kombination till annat deltidsarbete.  För dig som är ambitiös finns det goda möjligheter att påverka mängden arbetstimmar per vecka. Vi förutsätter att du behärskar svenska, finska och engelska. Andra språk ses som en merit.

Arbetet som terminaltjänsteman kan sökas som enbart terminaltjänsteman men kan även kombineras med lokalvårdare och /eller plandirigent. Arbetet är förlagt till vår passagerarterminal i Holmsund och förutsätter därför tillgång till bil.

Lokalvårdare

Under den tid vårt fartyg ligger i hamn sköter personal från land städning av publika områden ombord. Vi söker dig med utpräglad känsla för ordning och reda, gärna med tidigare erfarenhet från professionellt arbete som lokalvårdare. I lokalvårdarens arbetsuppgifter ingår även till viss del förtöjning och lossläggning av fartyget vid ankomst och avgång. Arbetet är deltidsarbete på timbasis, vilket innebär jobb tidiga morgnar, mitt på dagen, sena kvällar samt helger enligt lagt schema.

Vi erbjuder ett bra och flexibelt extraknäck för studerande eller som kombination till annat deltidsarbete. För dig som är ambitiös finns det goda möjligheter att påverka mängden arbetstimmar per vecka. Vi förutsätter för lokalvårdartjänsten att du behärskar svenska och engelska och eftersom arbetet är förlagt ombord på fartyget då det är förtöjt i Holmsund, också har tillgång till bil.

Lokalvårdartjänsten kan endera sökas som enbart lokalvårdare alternativt kombineras med plandirigent och/eller terminaltjänsteman.

Plandirigent/förtöjning

Plandirigentens arbetsuppgifter är att i samband med lastning av fartyget enligt styrmans uppmaning skicka in fordon till fartyget och hålla ordning på de enheter som väntar att lastas ombord. I plandirigentens arbetsuppgifter ingår även förtöjning och lossläggning av fartyget vid ankomst och avgång.  Arbetet är deltidsarbete på timbasis, vilket innebär jobb tidiga morgnar, mitt på dagen, sena kvällar samt helger.

Vi erbjuder ett bra och flexibelt extraknäck för studerande eller som kombination till annat deltidsarbete. För dig som är ambitiös finns det goda möjligheter att påverka mängden arbetstimmar per vecka. Vi förutsätter för plandirigenttjänsten att du behärskar svenska och engelska och eftersom arbetet är förlagt till vår passagerarterminal i Holmsund, också har tillgång till bil.

Plandirigenttjänsten kan endera sökas som enbart plandirigent alternativt kombineras med lokalvårdare och/eller terminaltjänsteman.

Fyll i ansökningsblanketten på vår hemsida och bifoga din CV, alternativt skicka din ansökan och CV eller om du har frågor om tjänsterna direkt till Wasalines operativa chef i Sverige, Fredrik Moliis på adressen fredrik.moliis@wasaline.com Rekryteringarna sker löpande så skicka in din ansökan nu.

23.8.2017 

För att förstärka restaurangprodukten ombord på Wasa Express söker vi nu en

KÖKSMÄSTARE

Ombord på Wasa Express finns Skärgårdsbord, A la Carte, Cafeteria, Konferensavdelning och Bar.

Köksmästaren ansvarar för all matproduktion ombord, och deltar aktivt i det dagliga arbetet i köket.

Leverantörskontakter, beställningsrutiner, offertförfrågningar och uppgörande av menyer ingår också i ansvarsområdet.

Erfarenhet av planering av kök på fartyg är meriterande.

Vi söker en person som har

 • Dokumenterad erfarenhet av förmansarbete i kök på passagerarfartyg
 • Goda ledaregenskaper
 • God samarbetsförmåga
 • Förmåga att inspirera kockarna
 • Vilja att utveckla och förbättra matprodukten ombord i samarbete med Restaurangchefen
 • Goda kunskaper i svenska, finska och engelska

Tjänsten är ordinarie, och lön enligt överenskommelse.

Arbetstiden är upplagd enligt principen 1-1, vilket innebär ca 1 vecka jobb och 1 vecka ledigt.

Lämna din ansökan med CV per mejl till adressen peter.stahlberg@wasaline.com senast 17.9.2017

Eventuella förfrågningar besvaras av intendenterna ombord, Bjarne Birn och Markus Backlund på tel +358 40 512 9691

12.8.2017 Är du terminaltjänstemannen vi söker?

Som terminaltjänsteman jobbar du i telefonbokningen, checkar in passagerare och fordon, samt sköter övriga uppgifter i terminalen. Du fungerar även som stöd till försäljningen samt representerar Wasaline på mässor och event vid behov. Arbetet är deltidsarbete på timbasis, vilket innebär jobb tidiga morgnar, mitt på dagen, sena kvällar samt helger. För dig som är ambitiös finns det goda möjligheter att påverka mängden arbetstimmar per vecka. Vi förutsätter att du talar svenska, finska och engelska flytande. Andra språk ses som en merit.

Vi lovar våra kunder överraskande upplevelser, en utomordentlig och trevlig kundupplevelse samt valuta för pengarna. Personerna vi söker till vårt team är glada och har en energisk och positiv inställning till kundbetjäning. Du är utåtriktad, samarbetsvillig, energisk och serviceinriktad. Du är flexibel och kommer bra överens med människor i olika åldersgrupper.

Som terminaltjänsteman har du den första kontakten med kunden och därmed är du den viktigaste linken i kundbetjäningskedjan. Du är expert på våra produkter och tjänster och Wasalines ansikte utåt. Vi uppskattar din passionerade inställning till kundbetjäning.

Wasaline erbjuder en trivsam arbetsgemenskap i ett snabbt växande rederi.

Fyll i ansökningsblanketten på vår hemsida och bifoga din CV. Mejla gärna terminalförmannen Maria Nyström på adressen maria.nystrom@wasaline.com om du har frågor angående jobbet. Sista ansökningsdagen är den 20.8.2017.