Lediga jobb

NLC Ferry Ab Oy, med marknadsföringsnamnet Wasaline, är ett rederi som sköter den dagliga trafiken mellan städerna Vasa och Umeå med M/S Wasa Express. Verksamheten inleddes i början av 2013. Wasaline sköter såväl gods-, kryssnings- som konferenstrafik. På färjan finns moderna konferensutrymmen, A la Carte restaurang, café, skärgårdsbord, bar och butik. Hytter finns också till förfogande.

Resan tar 4, 5 timmar. Tilläggsinformation: wasaline.com

24.4.2017 MASKINVAKTMAN/MOTORMAN

NLC Ferry AbOy lediganslår en (1) ordinarie plats som maskinvaktman/motorman ombord på passagerarfartyget m/s Wasa Express.

Av den sökande förutsätter vi ansvarsfull attityd till arbetsuppgifter samt god samarbetsförmåga. Vi söker i förstahand personer som har gått maskinreparatörs utbildning och som vill utvecklas inom manskapsbefattning i maskin.

Språkkrav: Goda kunskaper i finska (arbetsspråket ombord) och svenska. Engelska kunskaper räknas som merit.

Behörighetskrav:

–        Vaktman, maskin (STCW III/4)

–        Grundläggande säkerhetsutbildning (STCW A-VI/1)

–        Specialutbildning i sjöfartsskydd (STCW A-VI/6.2)

Som merit räknas:

–        Maskinmans- eller reparatörsbehörighet (STCW III/5)

–        Specialbehörighet att handha räddningsfarkoster och beredskapsbåtar (STCW A-VI/2.1

–        Specialbehörighet att handha snabbgående beredskapsbåtar (STCW A-VI/2.2)

Registrera din ansökan på vår hemsida www.wasaline.com innan 15.5.2017 om du är intresserad av att jobba hos oss.

17.1.2017 Maskinmästare

NLC Ferry Ab Oy söker till passagerarfartyget m/s Wasa Express en 1-maskinmästare som vid behov kan vikariera maskinchef. Av den sökande förutsätter vi ansvarsfull attityd till arbetsuppgifter.

Språk krav: Goda kunskaper i finska (arbetsspråk ombord) och svenska. Behörighetskrav:
– Övermaskinmästare (STCW2010 III/2)
– Grundläggande säkerhetsutbildning (Reg. VI/1) <5år
– Brandbekämpningsutbildning för befäl (Reg. VI/3) <5år
– Utbildning i krishantering och mänskligt beteende (Crisis Management STCW A-V/2.3)
– ISPS (Reg. VI/6.4)
– Ikraftvarande sjömansläkarintyg.

Som meriter räknas:
– Specialbehörighet att handha räddningsfarkoster och beredskapsbåtar (regel VI/2.1)
– Tidigare erfarenhet som befäl ombord på passagerarfartyg.

Ansökningar och CV skickas före 28.2.2017 till adressen: jonas.teir@wasaline.com

28.11.2016 Terminaltjänsteman i Umeå

Är du den energiska terminaltjänstemannen vi söker? 

Som terminaltjänsteman jobbar du i telefonbokningen, checkar in passagerare och fordon, förtöjer och städar fartyget under hanliggetiden i Holmsund samt sköter övriga uppgifter i terminalen. Du fungerar även som stöd till försäljningen. Arbetet är deltidsarbete på timbasis, vilket innebär jobb tidiga morgnar, mitt på dagen, sena kvällar samt helger. För dig som är ambitiös finns det goda möjligheter att påverka mängden arbetstimmar per vecka. Vi förutsätter att Du har goda språkkunskaper i svenska, finska och engelska. Andra språk ses som en merit. Du är utåtriktad, samarbetsvillig, energisk och serviceinriktad. Du är flexibel och kommer bra överens med människor i olika åldersgrupper.

Fyll i ansökan på vår hemsida samt bifoga din CV. Operativa chefen  Fredrik Moliis svarar på tilläggsfrågor fredrik.moliis@wasaline.com

3.10.2016: Terminaltjänsteman

Är du den energiska terminaltjänstemannen vi söker? 

Som terminaltjänsteman jobbar du i telefonbokningen, checkar in passagerare och fordon, samt sköter övriga uppgifter i terminalen. Du fungerar även som stöd till försäljningen. Arbetet är deltidsarbete på timbasis, vilket innebär jobb tidiga morgnar, mitt på dagen, sena kvällar samt helger. För dig som är ambitiös finns det goda möjligheter att påverka mängden arbetstimmar per vecka. Vi förutsätter att Du har goda språkkunskaper i svenska, finska och engelska. Andra språk ses som en merit. Du är utåtriktad, samarbetsvillig, energisk och serviceinriktad. Du är flexibel och kommer bra överens med människor i olika åldersgrupper.

Fyll i ansökan på vår hemsida samt bifoga din CV. Terminalförman Maria Nyström svarar på tilläggsfrågor maria.nystrom@wasaline.com.