Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Anslutningstrafik i Umeå

Tidtabell

Från centrum till terminalen: Anslutningstrafiken avgår från Ålidhems centrum 90 minuter före färjans annonserade avgångstid.

Från terminalen till centrum: Anslutningstrafiken avgår från Umeå Hamn 15 minuter efter färjans ankomst.

Förseningar: Om färjans avgångstid är senarelagd mer än tre timmar sker anslutningstrafikens avgångstid från Umeå centrum 60 minuter innan den nya avgångstiden för färjan.

Wasaline bus stop Umeå

Busshållplats i Umeå centrum

Anslutningstrafiken måste bokas på förhand

Bokningen kan göras dygnet runt. Beställning av anslutningstrafik måste göras senast 3 timmar innan bussens avgångstid.

Boka online och spara

Vid köp av biljett via onlinebokningen erhålls 25% rabatt jämfört med köp ombord på bussen. Vi tar emot kort- och Swish-betalningar.

Har du en Android-mobil så kan du lägga till en snabb genväg till bokningen av busstransfer i Umeå på din mobila hemskärm. Detta gör du genom att acceptera att lägga till ett bokmärke av denna sida https://wasalinebooking.bybergnordin.se/. Du kan även lägga till den manuellt via inställningar och ”Installera appen”.

Reservera platser och betala i bussen

Om man inte kan betala online, kan man ringa +46 90 2090 961 eller alternativt maila [email protected]. Bussarna har endast kortbetalning.

Anslutningstrafiken körs med taxi, minibuss eller buss beroende på antalet personer som bokat i förhand. Icke bokade resenärer kommer endast att ha möjlighet att åka med i mån av plats.

Om du är i behov av en specialtaxi som är anpassad för rullstol bör taxin beställas senast 24h på förhand. Specialtransporten kan t.ex. beställas från Byberg & Nordin tel. +46 90 2090961.

En barnvagn får medföras av resenär. Detta meddelas vid bokning av resa. Detta gäller även resenär med rullstol.

En cykel får medföras av resenär, vilket meddelas vid bokning av resan. Cykeln kostar 45 kr/5€.

Bilbarnstol tillhandahålls av trafikföretaget. Uppge om är du i behov av en bilbarnstol i samband med din bokning.

Mindre djur som kan hållas i knä, placerad i väska/korg samt ledarhund som förs av synskadad, får av resenär tas med utan avgift. För övriga djur betalas 45 kr/5€ för resan. Resenär bokar detta vid beställning. Större djur ska färdas på golvet.

Ett handbagage och/eller en resväska, ett par skidor/snowboard i fodral, får medföras av resenär utan avgift. Resgods/bagage tas med på resenärens eget ansvar och ska vara väl märkt med namn, adress och telefon.
Resgods får medtagas i fordonets passagerarutrymme endast till den storlek, vikt och omfång som fordonets bagagehyllor medger. I övrigt skall resgods under färd förvaras i fordonets bagageutrymme. Fordonets mittgång skall av säkerhetsskäl hållas fri från bagage och annat gods.

Vi tillåter inte användandet av e-cigaretter ombord på våra fordon.

Reklamationsformulär hittar du här.