Hur kan man ändra sin bokning?

Svar: Om du vill ändra din bokning kan du göra det via e-post eller via telefonbokningen. Ändringar kan göras ända till 2 timmar innan avgång. Meddela alltid ditt bokningsnummer i samband med ändringen.

Hur avbokar jag en resa?

Svar: Resan kan avbokas via telefonbokningen eller via e-post [email protected]. Ange bokningsnummer, bank och kontonummer dit återbetalningen skall ske. Skicka även gärna sjukintyg ifall detta handlar om sjukdom/sjukdomsfall till [email protected]. Kontrollera också våra avbokningsvillkor.

När läser vi bokningsmailen?

Svar: Mailen [email protected] läses alla dagar när båten går.

Måste även barnen ha godkänd identifikationshandling med på resan?

Svar: Om barnen reser själv behöver de ha med godkänd identifikations handling. Om barnen reser med en vuxen, räcker det att den vuxna har godkänd Identifikations handling. Läs mer om identitetskontroll, visum och uppehållstillstånd här.

Räcker det att kompisen är 18 år för att åka på kryssning?

Svar: Nej, inte utan föräldrar/vårdnadshavare. Åldersgränsen är 18 år på alla typer av kryssningar.

Finns det rullstol tillgängligt i båda hamnarna och ombord?

Svar: Det finns en rullstol i Vasa terminalen, Umeå terminalen och ombord. Om man behöver tillgång till en rullstol är det alltid bra att meddela terminalen en dag på förhand att man behöver tillgång till en rullstol.

Mat ombord, vegetarisk, vegan och glutenfri?

Svar: Det finns vegetarisk, vegan och glutenfri mat ombord. Man kan beställa det från köket om det inte finns på buffén.

Finns det möjlighet att sova ombord på båten då båten kommer så sent?

Svar: Det finns inte möjlighet att sova ombord på båten. Möjligheten att sova ombord ordnas i samband med övernattningskryssningar från Umeå, speciella utvalda lördagar. Möjligheten att sova ombord finns även tillgänlig för större grupper andra dagar. För mera information kontakta vår gruppbokning på [email protected]

Hur länge tar återbetalningen?

Svar: Återbetalningarna sköts manuellt av personalen och görs 1-2 gånger per vecka.

Var stannar transferbussen i Vasa?

Svar: Anslutningsbussens rutt i Vasa: Wasaline hamnterminal, Scandic Waskia/ Tropiclandia, Vasaesplanaden (östra sidan av stadshuset), Hovrättsesplanaden (utanför Pub O’Malleys), buss-/järnvägsstation.

Var stannar transferbussen i Umeå?

Svar: Anslutningsbussens rutt i Umeå: Wasaline hamnterminal, Umeå flygplats, IKEA/Avion, Vasaplan W, Universitetssjukhuset (H), Ålidhem skolan.

Ingår transferbussen vid bokning av hotellpaket/kryssning/reguljär resa?

Svar: Bussen ingår vanligtvis inte i samband med någon av Wasalines resor.

Kan man växla pengar ombord?

Svar: Växling av pengar (Euro och Svenska Kronor) kan göras vid informationen ombord på däck 7. Obs! Endast kontanter.

Får man ta med hunden ombord?

Svar: För husdjur debiteras 5€/53 kr oberoende om det stannar kvar i fordonet under resan eller om det tas med ombord. Vid incheckning fås även en biljett för det betalda husdjuret och vid uppvisning av denna biljett vid informationen ombord fås en kod. Med koden får man sedan tillgång till djursalongen som finns på däck 8.

Får man lämna hunden i bilen?

Svar: Hunden får lämnas i fordonet på egen risk. Det är ej tillåtet att vistas på bildäck under resans gång.