Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Ladda ner bild (10Mb)

NLC Ferry Ab Oy   I  Pressmeddelande  I  08-2022 I   26.8.2022

Aurora Botnia fyller 1 år

Aurora Botnia har på söndag 28.8.2022 varit i trafik ett år. Ett år med pandemi och allt det fört med síg inklusive stängning av gränser och många restriktioner. Aurora Botnia är ett fantastiskt fartyg och levererades exakt i rätt tidpunkt och är fortfarande ett av världens energieffektivaste passagerarfartyg. Vi har sedan leveransen gjort rekord på både frakt och passagerare och trafiken i Kvarken har en lysande framtid framför sig och intresset fortgår med rekordvolymer varje månad.

Wasaline firar ett års dagen av Aurora Botnia med att ge ett bra erbjudande åt sin passagerare. Under en vecka kan man boka dagskryssningar till 50% rabatt. Vi vill på detta sätt tacka våra lojala passagerare som under alla dessa år gjort Wasaline till ett väl etablerat rederi i Kvarken trots alla utmaningar som funnits under alla år.

”Trots pandemin har Aurora Botnias första år varit mycket lyckat. Responsen från både frakt och passagerare har varit mycket bra och designen fungerat exakt så som planerats. Trots att vi har mycket ny teknologi ombord som testats så har vi haft väldigt få tekniska problem. Vi vill tacka alla våra passagerare och trogna fraktkunder för detta lyckade första år”, säger Peter Ståhlberg.

Under det första året hade Aurora Botnia över 250 000 passagerare och nästan 50 000 passagerarfordon. Aurora Botnia transporterade över 22 000 fraktenheter under det första året. Wasaline har också sålt bra med hotellövernattningar både i Vasa och Umeå. Denna sommar har det varit rekordvolymer med hotellövernattningar och resandet har återgått till ett normalläge som före pandemin.

Tilläggsuppgifter:

Catarina Fant, Director Brand and Communications
[email protected]
tel: +358 46 921 5811

Wasaline är världens nordligaste rederi, som dagligen transporterar passagerare och gods mellan Vasa i Finland och Umeå i Sverige. Rederiets nya färja, Aurora Botnia, är världens miljövänligaste passagerarfärja.