NLC Ferry Ab Oy   I  Pressmeddelande  I  9.5.2022

Aurora Botnia tilldelats Shippax priset Technology and Design Award

Wasalines Aurora Botnia har tilldelats det mest prestigefyllda Shippax priset för design och teknik.

Det prestigefyllda priset ”Shippax Awards” har utdelats sedan 1996 och juryn består av världsledande experter inom industrin.

Den två dagar långa Shippax konferensen ordnades i år för 19nde gången och konferensen ordnas alltid ombord på ett passagerarfartyg med deltagare från färje, RoRo och kryssningsbranchen. Wasaline fick priset för att Aurora Botnia är ett enastående Ro-pax-fartyg som kombinerar ett strikt fokus på hållbarhet med en innovativ design för att säkerställa service året runt i ett mycket utmanande isområde. Med detta fartyg fick linjen Umeå-Vasa ett skräddarsytt fartyg som säkrar verksamheten långsiktigt.

Även Kudos Dsign erhöll pris för arkitekturen och design ombord.

Vi är glada och stolta över detta pris som igen visar hur bra vi lyckats med den nya färjans design och teknik. Förra året fick vi priset ”Årets passsagerarfärja” på European Ferry Shipping Summit och nu fick Aurora Botnia priset för design och teknik. Mycket ny teknik, främst från lokala leverantörer finns ombord på Aurora Botnia och vi är glada över att detta nu uppmärksammats. Vi är mycket tacksamma att färjan dessutom fick priset för designen och inredningen”, säger Peter Ståhlberg, VD för Wasaline.

Tilläggsuppgifter
VD Peter Ståhlberg, [email protected], tel. +358 40 559 2353

Wasaline är världens nordligaste rederi, som dagligen transporterar passagerare och gods mellan Vasa i Finland och Umeå i Sverige. Rederiets nya färja, Aurora Botnia, är världens miljövänligaste passagerarfärja. Mer information: www.wasaline.com.