Ladda ner pressbilder

NLC Ferry Ab Oy   I  Pressmeddelande  I  7.2.2024

Wasaline har uppnått certifieringsstandarden ISO 9001 och ISO 14001

Wasaline har blivit tilldelad ISO 9001 kvalitetscertifiering som är en internationell certifieringsstandard för kvalitetsledningssystem. ISO 14 001 är den mest erkända internationella standarden för miljöledningssystem.

Under januari månad har klassifikationssällskapet DNV auditerat kontoret i Vasa och Umeå och ombord på Aurora Botnia. Personalen har dokumenterat rederiets processer under 2023 inför certifieringen som godkändes 29 januari 2024.

Birgitte Holmblad ”Vi är väldigt glada och stolta över att vi har erhållit ISO 9001 & 14 001 certifiering. Det är en bekräftelse på att vi jobbar i enlighet med våra processer och med ständiga förbättringar rörande kvalité och miljö i vår dagliga verksamhet”, säger Birgitte Holmblad DPA/MSQE Manager för Wasaline.

”Det har varit ett otroligt engagemang från ledning och personal för att uppnå dessa mål som kommer att föra rederiet vidare med specifika krav på kvalitetssystem som förbättrar rederiets förmåga att konsekvent leverera produkter och tjänster som uppfyller passagerar- och fraktkundernas krav. Det senaste året har varit en trevligt och givande och framför allt en intressant resa som vi gjort tillsammans och som nu fortsätter”, säger Holmblad, som lett projektet.

”Hela vår personal har varit mycket dedikerad med att få våra processer nedskrivna. Jag vill speciellt tacka teamet som jobbat med detta i ett års tid”, säger Peter Ståhlberg, VD på Wasaline.

Tilläggsuppgifter

Peter Ståhlberg, Managing Director
[email protected], tel: +358 40 559 2353

Om oss

Wasaline är världens nordligaste rederi, som dagligen transporterar passagerare och frakt mellan Vasa i Finland och Umeå i Sverige. Rutten är förutom den miljövänligaste sjövägen mellan Finland och Sverige också viktig för beredskapstrafiken. Rederiets hybridfärja, Aurora Botnia, är utrustad med dubbelbränslemotorer och batterier. Aurora Botnia är världens mest miljövänliga passagerarfärja och företaget satsar på hållbarhet i alla sina processer. Både färjan och rederiets tjänster har beviljats märket Nyckelflaggan som tecken på finländskt arbete.